Nestje pimpelmeesjes 2019

juni 2019
Vorig jaar was het zover. Het eerste nestje pimpelmeesjes in de túín! Ik zeg speciaal ‘in de tuin’, omdat we wel al eerder jonge pimpelmeesjes gehad hebben. Weet je het nog, jaren geleden, zo goed als in mijn slaapkamer?
Maar goed, net als vorig jaar dus netjes in het vogelhuisje in de achtertuin, vlak naast het raam van de woonkamer. Disney zat zodoende elke dag op de eerste rij!

Terwijl pa en ma pimpelmees ijverig heen en weer vlogen met nestmateriaal – wat ik graag vast wilde leggen – vond Disney het elke keer weer nodig om haar neus in mijn zaken te steken.

Disney en de pimpelmezen hadden geregeld oogcontact, maar dat weerhield de pimpelmezen er gelukkig niet van de ene na de andere sappige rups langs te brengen.

Nestkast pimpelmezen naast raam

Ziet er smakelijk uit toch?

Pimpelmees met rups voor jongen

Er werd goed voor de jonge pimpelmeesjes gezorgd.

Pimpelmees met jongen op nest in nestkast

En zoals altijd, worden kleine ‘meesjes’ groot.

Jonge pimpelmeesjes in nestkast

Het was weer pure mazzel, dat ik op het juiste moment thuis was en de tuin in liep. Verrek, dacht ik, de pimpelmeesjes vliegen uit! Snel pakte ik mijn camera erbij, om nog nét zo’n prachtig natuurmoment vast te kunnen leggen. Daar krijg je toch nooit genoeg van?