Disney,  Natuurmomenten

Nestje koolmeesjes 2019

september 2019
Het nazomerzonnetje schijnt en de pindasilo hangt weer. Wat een gezelligheid in de tuin: aan pimpelmeesjes en koolmeesjes geen gebrek. En dan vraag ik mij af… zullen tussen al die meesjes ook de jongen zijn die bij míj geboren zijn? Over het nestje pimpelmeesjes in de achtertuin had ik al verteld, maar dit jaar hadden we óók in de voortuin weer geluk: een nestkast vol koolmeesjes. En het mooie is, dat ik ook dit keer weer net op tijd voor het uitvliegen was. Dankzij Disney, mijn kat (die weet dat voor haar geldt: ‘kijken kijken, maar niet aankomen’)!

3 mei 2019Nieuw leven
Bij het dichtdoen van de voordeur klonk duidelijk gepiep. Hé, zouden er al meesjes geboren zijn? En ja hoor, een nestje vol! Moeders mooiste waren ze nog niet, maar dat was slechts een kwestie van tijd.

Kinderen het huis uit?
Vanuit het niets rende Disney naar het keukenraam en sprong op de vensterbank. Wat ziet of hoort ze nu weer, dacht ik terwijl ik achter haar aan liep.

Maar al snel hoorde ik het luide geroep van pa of ma koolmees.

Waarschijnlijk werden de jongen aangespoord om uit te vliegen, dus snel pakte ik mijn camera en ja hoor, nog net op tijd. Waarschijnlijk had ik twee meesjes gemist, maar dat mocht de pret niet drukken!

Botsing!
Stel je voor: sla je voor het eerst in je leven je vleugels uit, begint dat met een boem! Meesje nr. 2 in de video ging i.p.v. rechtdoor namelijk rechtsáf, die komt er wel!

VIDEO
Mei 2019