GaSet,  Natuurmomenten

Winter in de wijk

december 2023 – Uit buurtkrant GaSet winter 2023, pag. 3
Elke winter moet het toch wel minstens één keer goed sneeuwen. Al was het alleen maar om de omgeving even met dat witte jasje aan te zien. En dan is het allemaal natuurlijk op z’n mooist als er nog niet over die onberispelijke dekking gelopen of gereden is. Alsof je in een sprookje beland bent.

’s Ochtends de gordijnen openen en onverwacht een magische sneeuwtuin ontdekken, brengt in ieder geval een glimlach op m’n snoet. De vogels doen zich dan tegoed aan een hapje sneeuw hier en een hapje sneeuw daar, hopend dat er ergens onder die sneeuwlaag nog wat lekkers te halen valt (wat bij mij meestal wel het geval is).   

Winter in de wijk, pimpelmees in de sneeuwtuin

 

Alleen als ie ijs- en ijskoud is!

Het was zondagochtend en er waren al enkele dagen en nachten geweest, waarin het goed gevroren en gesneeuwd had. Gezond, ijskoud weer, zoals het in onze winters toch hoort te zijn. Ik besloot dan ook om lekker van een vroege, frisse ochtendwandeling te gaan genieten. En ik bleek niet de enige! Een van de buren – een buurman die wel van een slokkie houdt – was me al voor geweest. Ik vermoedde zelfs, dat de beste man de hele nacht doorgehaald had.

Waarschijnlijk had hij zó van zijn flesje ijskoude Jägermeister staan te genieten, dat hij vervolgens helemaal niet in de gaten had gehad, dat het wederom was gaan vriezen en sneeuwen. En tja, dán gaat het fout. En sta je er als het ijs- en ijskoud blíjft, nog wel een tijdje zo bij. Dá’s lullig…

Ter plekke besloot ik een foto van de buurman te maken. Wanneer hij dan weer ontdooid zou zijn, zou ik hem mooi met de foto kunnen confronteren. Wellicht dat hij dan zelf ook eens zou gaan inzien dat een glaasje minder (óf alcoholvrij) toch beter voor hem zou zijn.

Fijne winter!