Natuurmomenten

Vos in volle vaart

april 2016
Wauw…
Het was de ochtend van Koningsdag en het weer was helemaal zo slecht nog niet: het zonnetje scheen. Vanaf de bovenverdieping stond ik wat dagdromend door het raam naar buiten te turen toen er in volle vaart een vos aangerend kwam. Een vós. Oranje boven!

Koningsdag vieren met een vos uit het Ruige Riet, Oranje boven!

De vossen leven in het Ruige Riet hier in het Sloterpark, maar blijkbaar vond deze vos het zo heerlijk stil buiten, dat hij spontaan de lengte van de watergang afrende. Wat een mooi gezicht! Toen hij even voorbij mijn tuin stopte om toch maar eens om zich heen te kijken, rende ik – dit gebeurt de laatste tijd wel een beetje te vaak – als een debiel de trap af om m’n camera van tafel te pakken en op m’n slippers de deur uit te sjezen. In de tussentijd had de vos echter alweer rechtsomkeert gemaakt, waardoor nog slechts een oranje glimp in de verte vastgelegd kon worden.

Stadsnatuur Amsterdam
De vos nog nét van achteren gezien.

Vos rent langs de watergang terug naar het Ruige Riet

Groots moment
Maar ik klaag niet hoor, nee nee. Dit is namelijk de eerste keer dat ik een van de vossen zo prachtig en duidelijk en lang gezien heb. Met in ieder geval íets op beeld: wie het kleine niet eert…

(En wat apart toch, dat dit dier met oranje vacht, juist op deze dag van Oranje een alternatief wandelingetje bedacht?) 

 

De vossen die ik zag zónder camera