Natuurmomenten

LET OP: Harry is een Harriët!!!

oktober 2012
Mijn vermoeden is toch waar gebleken. Volgens de laatste berichten is mijn kikker geen kikkerheer, maar een kikkerdame. Aangezien ik al helemaal aan zijn naam, Harry, gewend was, moest ik er wel even van bijkomen. Even maar hoor, want de naam Harriët schoot me te binnen en die is perfect. Wanneer je Harriët namelijk afkort… heb je alsnóg een Harry!

Kikker Harriët
Zo kan ze nou uren stil in het water blijven hangen.

De kikker kan zo uren achtereen stil in het water blijven hangen

Wilma’s Kikkersite
Afgelopen augustus was ik blij verrast toen er in de tuin, na drie jaar, voor de eerste keer een kikker te zien was. Ik had op dat moment nog géén vijver, maar dat plan begon zich al wel meteen razendsnel in mijn hoofd te vormen. Fijn om dan met Google zoveel mogelijk informatie te kunnen vergaren. Info over minivijvers en info over kikkers. Zo kwam ik ook op Wilma’s Kikkersite terecht.
Leuk dat er meteen een antwoord kwam op mijn vraag of ik hier wellicht met de bruine kikker te maken had (inderdaad, dat was zo). Leuk ook, dat het emailcontact gebleven is en Wilma gisteren liet weten waarom mijn kikkerheer hoogstwaarschijnlijk een kikkerdame is.

Dikke dames
Harriët blijkt door de mand gevallen door haar bolle buik.
Het blijkt namelijk de normaalste zaak te zijn dat kikkerdames in de herfst met een dikke buik rondlopen. Een buik die bol staat van de eieren. Eieren die de dames dan in het voorjaar, na hun winterslaap, in het water af kunnen zetten.

Aha, dat is nog eens informatief.

Bolle ‘Harry’

Bolle Harry. Oftewel: Harriët met haar dikke buik vol eieren


Kikkermomenten 2012

Andere kikkerjaren